Akan tar pulsen på forebyggende arbeid | Akan.no

Akan tar pulsen på forebyggende arbeid

Å redusere forbruket av alkohol og andre rusmidler er viktig for folkehelsen, og arbeidslivet er en arena for forebygging og tidlig innsats. Problematisk bruk av alkohol, narkotika, legemidler og spill kan forårsake store kostnader og negative konsekvenser for den enkelte arbeidsplass.

En fersk rapport fra Akan kompetansesenter ser på i hvilken grad norske virksomheter forebygger problematisk bruk av rusmidler og spill, og hvordan de håndterer bekymringer knyttet til temaet. Funnene i rapporten bygger på data innhentet gjennom det digitale verktøyet Pulsmåler.

Hensikten med Pulsmåler er å skape bevissthet og refleksjon rundt virksomhetens kunnskap, holdning og praktisk arbeid med problematisk bruk i dag, og hvordan man ønsker at dette arbeidet skal være. Pulsmåler er utviklet av Akan kompetansesenter, bygger på Akan-modellen og er tilgjengelig på akan.no.

Dersom du ønsker å få presentert de viktigste funnene fra forskeren som har skrevet rapporten kan du melde deg på gratis webinar den 27.september.

Rapporten kan du lese her


Skrevet av: Einar Nilsen

Seniorrådgiver innen informasjon, kommunikasjon og teknologi ved Akan kompetansesenter. Utdannet innen journalistikk, foto, web og mediekunnskap. Brenner for kommunikasjonsfaget, web og visuelle medier. Fritiden min bruker jeg først og fremst på datteren min, men også på foto, bøker, musikk, film og sportsfiske.