Akan-dagen 2024
Torsdag 28. november 09:00 – 16:00
Sted: Meet Ullevaal
Type kurs: Konferanse
Torsdag 28. november 09:00 – 16:00
Sted: Meet Ullevaal
Type kurs: Konferanse
Livet tar oss i mange retninger. Vi møter oppturer og nedturer, og vi er utrustet forskjellig for å håndtere dem. Livet leves også på jobb, og vi møter hver dag med ulike forventninger. Forventninger som både skaper og smadrer. Nettopp derfor er tema for Akan-dagen 2024 forventninger.
Her vil du få inspirasjon, motivasjon og faglig påfyll. Du vil treffe andre mennesker som også er opptatt av rus- og spillforebygging. Du kan delta fysisk og digitalt.
Hvert år deler vi også ut Akan-prisen. Prisen er en hyllest til bedrifter som jobber godt og systematisk med forebygging av problematisk bruk av alkohol, illegale rusmidler legemidler, spill og doping – og som kan være til inspirasjon for andre. Du kan lese mer om fjorårets vinner, Åssiden VGS her.
Tid: 28. november 2024
Klokkeslett: 09 – 16
Sted: Meet Ullevaal
Innregistrering fra kl. 08.00. Start kl. 09.00. Dagen avsluttes kl. 16.00.
Pris: Kr. 4.050,- inkl. lunsj. Faktura sendes ut i etterkant.
Påmeldingen er bindende. Avbestilling etter 1. november belastes full avgift.
«Det var en dag som rørte meg helt inn til hjerteroten.»
– Tidligere deltaker på Akan-dagen.
Arman Vestad er Molde-gutten som vokste opp i en helt normal familie på 1980-tallet. Likevel følte han seg utenfor. Som ung og eventyrlysten ble han lett dratt inn i et miljø med narkotika, våpen og mer penger. Houseparties om dagen og dørvaktjobb om natten, fester, dop, vold, trusler og fengselsdommer ble Armans nye liv. Han ble rikskjendis da han fikk dom for å ha skaffet drapsvåpenet i Orderud-saken. Og videre bar det. Hvordan kunne det gå så galt og hvordan var det mulig å reise seg igjen? Armans historie handler om møter mellom mennesker, møter med kraft til å endre liv. Hans historie har et sterkt budskap og stor overføringsverdi til de fleste situasjoner. Hvordan kan du gjøre en forskjell, for deg selv og for andre, i hverdagen eller på arbeidsplassen?
Vestad er kåret til årets ildsjel hos Talerlisten i 2021.
Onur Safak Johansen er faglig sekretær i Fellesforbundet og særlig engasjert i tema seksuell trakassering i arbeidslivet. Hennes foredrag bringer fram både sinne, latter og tårer hos publikum. Mange av historiene hun forteller tåler knapt nok dagens lys, men for mange er de virkelighet.
Seksuell trakassering fører til utenforskap og psykisk uhelse. For arbeidsgivere er ofte resultatet sykemeldinger og oppsigelser. Ingen er tjent med å ha det sånn på arbeidsplassen. Nesten halvparten av de som har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet, oppgir lavere tilfredshet med livet.
Sånt må man som arbeidsgiver og kollega ta på alvor.
Spilleproblemer har store og negative konsekvenser for hele familien. Familiens hverdagsliv og levekår påvirkes i stor grad, og for mange kan problemene vedvare også etter at spillingen tar slutt. Det er lite kunnskap i hjelpeapparater om hva som erfares som god og virksom hjelp i et familieperspektiv. Trude Klevan og Bente Weimand har undersøkt hvordan hverdagen til familiene påvirkes, og slags hjelp de ønsker.
Klevan er instituttnestleder ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hør om hennes gripende forskning på pårørende til mennesker som sliter med spillavhengighet.
Arnt Sæther, også kjent som Happiator, har arbeidet som foredragsholder siden 1994, både nasjonalt og internasjonalt. Han vier livet sitt til å være inspirator og spre glede. Happiators visjon er at flere og flere opplever glede og deler den med andre. Dagens arbeidsliv inneholder utfordrende personer, store arbeidsmengder og mange endringer. Hvordan kan du og dine ansatte finne gleden midt oppe i alt dette, og hvordan er det mulig å bruke gleden til å håndtere disse utfordringene?
Pellegrino Riccardi er ekspert på relasjoner, kommunikasjon og arbeidskulturer. Pellegrino holder personlige, tankevekkende og morsomme foredrag, en mester i å gjøre komplekse ideer enkle å forstå. Ingen vag sjargong, ingen “fluff” – bare krystallklare konsepter som sitter igjen hos deg. Pellegrino lover å gi oss det han kaller for “The Three E’s” – dvs han kommer til å “Entertain, Educate & Elevate” oss (underholde, utdanne, inspirere).
Riccardi er en prisbelønt foredragsholder som brenner for å få mennesker til å forstå hverandre bedre. Foredraget holder han på norsk.
Stein D. Wesenberg er sosiolog med fordypning innen arbeid og organisasjon, universitetslektor ved NMBU og daglig leder i TRI Consulting AS. Han har over 25 års erfaring med endringsprosesser og prosjektledelse fra privat og offentlig sektor. Han formidler stødig om teamledelse, endringsledelse, motivasjon og intern kultur. Innenfor dette snakker han om hvordan vi lykkes med å lede de de nye generasjonene i arbeidslivet. Hva er det generasjon Y og Z forventer av arbeidslivet, og hvordan kan vi få til et godt samarbeid der vi drar nytte av erfaring samt nye perspektiver som er avgjørende for suksess i en organisasjon?
En sunn og inkluderende kultur er viktig på arbeidsplassen, både for arbeidsmiljøet og for å levere gode resultater. I denne samtalen snakker vi om arbeidskultur, prestasjonskultur og om det å ha det gøy på jobb. Her får du møte Malin Ekaas Arntzen fra Techpros, Lars Tore Selbo fra Anton Sport og Stine Trygg-Hauger fra Vinmonopolet, de er alle sammen i overkant opptatt av et godt arbeidsmiljø.
Som ung i arbeidslivet møter man en ny hverdag, man står ovenfor nye utfordringer, bringer med seg både noen erfaringer og ikke minst forventninger til arbeidslivet. I denne samtalen skal vi snakke om disse forventningene, hvordan blir man mottatt og hvordan bygge broer og styrke samspillet mellom generasjoner i arbeidslivet. Her møter du Mathias Marin Gundersen, avdelingsleder i Halden Pharma, Gunn Elisabeth Guldal fra NTE og Stein D. Wesenberg.
Samtalen ledes av Ida Eimind Børslien, rådgiver hos Akan kompetansesenter.
Du får møte Marit Edland-Gryt og Camilla Lynne Bakkeng i samtale med Francois Sibbald om tema unge voksne og bruk av illegale rusmidler i norsk arbeidsliv.
Har «alle» unge i arbeidslivet erfaring med illegale rusmidler? Hvordan møter vi mer liberale holdninger og ikke minst, hvordan kommuniserer vi for å unngå å normalisere bruk av illegale rusmidler?
Marit Edland-Gryt er sosiolog med doktorgrad fra Universitetet i Oslo, og er forsker ved Folkehelseinstituttet (FHI). Hun har i flere år forsket på blant annet de sosiale aspektene ved bruk av illegale rusmidler i utelivet, deriblant kokainbruk. I kommunikasjonen om trender knyttet til illegale rusmidler sier hun at vi som jobber med tematikken har et ansvar for å påvirke media til å skrive hensiktsmessig om bruken.
Camilla Lynne Bakkeng er fag- og kommunikasjonsleder med over 20 års erfaring i å veilede norsk arbeidsliv i hvordan forebygge og håndtere problematisk bruk av rusmidler. Ikke minst er Camilla glødende opptatt av at vi ikke skal normalisere og krisemaksimerer, men ha en åpen og konstruktiv dialog på feltet.
Hvert år deler vi ut Akan-prisen til en virksomhet som har jobbet godt med å ta vare på sine ansatte og forebygge at medarbeidere faller utenfor. I fjor stakk Åssiden videregående skole av med prisen. Prisen går til noen som har gjort det lille ekstra for sine medarbeidere og er en hyllest til bedrifter som jobber godt og systematisk med forebygging av problematisk bruk av alkohol, illegale rusmidler, legemidler, spill og doping – og som kan være til inspirasjon for andre.
Hvem kommer på scenen for å motta årets pris?
For fjerde året på rad skal Francois Sibbald lede oss gjennom dagen. Dette gleder vi oss til!
«Utrolig bra og inspirerende dag. Veldig gode tema og foredragsholdere.»
– Tidligere deltaker på Akan-dagen.
4.050,- for fysisk deltagelse (påmeldingsfrist 15. november).
3.000,- for digital deltagelse.
9.000,- for digital bedriftspakke (det lønner seg dersom dere er 4 eller flere. En av dere melder seg på, og sørger for å videresende lenke til de andre. Eller dere kan sitte samlet å se).
Fakturagebyr 50,-.
Avmelding senere enn 1. november belastes med full pris.
Ønsker du å booke hotellrom til rabattert pris, kan du benytte deg av lenken som følger med bekreftelsesbrevet. Tilbudet er gyldig frem til 27. oktober.
NB! Sørg for at du får en bekreftelse fra oss (på mail) på at du er påmeldt.
Tid: 28. november 2024
Klokkeslett: 09 – 16
Sted: Meet Ullevaal