Digitalt samtalekurs for ledere | Akan.no

Digitalt samtalekurs for ledere

Har du noen gang vært bekymret for en medarbeider og tenkt at du bør ta en samtale?

Type kurs: Nettkurs

Pris: 900.-

Digitalt samtalekurs for ledere

Har du noen gang vært bekymret for en medarbeider og tenkt at du bør ta en samtale? Har du lurt på hvordan du skal gå fram? Da er du ikke alene. Årlig kontakter flere hundre ledere oss for å få veiledning i hvordan gjennomføre en bekymringssamtale. De tror det handler om problematisk bruk av alkohol, illegale rusmidler eller spill, og opplever det ekstra utfordrende.

I kurset møter du Morten som er leder og skal gjennomføre en samtale med en medarbeider han tror drikker for mye. Vi følger Morten når han forbereder seg til samtalen, under selve samtalen og når han reflekterer over hvordan det gikk. Morten går i flere feller og sier alt mange ledere tenker. På den måten lar vi denne lederen gjøre alle feilene så du kan slippe det. Underveis vil en ekspert gi råd om hva som er viktig å tenke på og hvordan du kan gjennomføre samtalen. Du må også svare på noen spørsmål underveis i kurset.

Gjennomføring av kurset:

  • Gjennom 16 filmer får du innspill og tips til hvordan du møter og ivaretar medarbeidere som du mistenker har et rus- eller avhengighetsproblem.
  • Du får nyttige tips og læringspunkter til hvordan du kan planlegge og gjennomføre bekymringssamtaler på din arbeidsplass.
  • Kurset avsluttes med en kort eksamen som du må bestå for å motta kursbevis.
  • Det tar deg cirka en time å gjennomføre kurset.
  • Ved spørsmål underveis er du velkommen til å ringe vår veiledningstelefon (22 40 28 00) eller sende en mail til akan@akan.no

Skuespiller: Nils Jørgen Kaalstad.

 

 

 

Vi kan også tilby et bedriftsinternt oppfølgingskurs for ledergrupper etter gjennomføring av det digitale kurset. Oppfølgingskurset vil i all hovedsak bestå av praktisk trening og erfaringsutveksling, og være tilpasset utfordringene virksomhetens lederne står i. Kombinasjonen av teori, refleksjon og praktisk trening, gir god læringseffekt ifølge forskning.

Kjøper du flere enn 10 digitale kurs til ledere i din virksomhet, kan vi tilby det fysiske oppfølgingskurset for hele gruppen til en rabatt på 10 % av ordinær pris.