Vi skulle ikke gjort noe da? | Akan.no

Vi skulle ikke gjort noe da?

I løpet av januar og februar lanserer Akan kompetansesenter en kampanje med tre filmer med hashtaggen «vi skulle ikke gjort noe da?». Med denne kampanjen ønsker Akan å formidle at det finnes både råd og ressurser du kan dra nytte av dersom du på arbeidsplassen opplever at det er noe «usnakket» når det gjelder alkohol og spill.

Vi skravler om det aller meste i løpet av en dag på jobben. Men rart nok så er alkohol og spill litt kinkigere å sette ord på. Kanskje er det en privatsak? Noen andre tar sikkert praten? Hva kan egentlig jeg gjøre?

Det er ikke uvanlig at vi legger merke til at det noe som ikke stemmer, og det er heller ikke uvanlig at vi venter med å gjøre noe med bekymringen vår. Men hvorfor vente? Er du bekymra, så er det jo lov å bry seg!

I filmene vil du se noen humoristiske filmsnutter med en klar oppfordring: Vi skulle ikke gjort noe med det da?

Med denne kampanjen ønsker vi blant annet å formidle at det finnes både råd og ressurser du kan dra nytte av. Vi har en veiledningstelefon og en ny nettside med enkle verktøy du kan bruke helt gratis. Vi ønsker også å bidra til å gjøre det mindre farlig å snakke med hverandre på jobben. Hvis det var slik at noen har det vanskelig på jobben, så vil de aller fleste sette pris på at du bryr deg. Å ignorere bekymringene hjelper ikke den det gjelder eller arbeidsmiljøet.

Så neste gang du er i tvil om du skal bry deg eller ikke, så spør deg selv; Vi skulle ikke gjort noe med det da?

 


Skrevet av: Signy Svendsen

Signy Svendsen

Kommunikasjonsleder ved Akan kompetansesenter