6 råd før årets julebord  med jobben | Akan.no

6 råd før årets julebord  med jobben

Endelig er det julebord igjen! 

 

Det er bare å finne frem paljetter og platåsko, fuskepels og smoking. Men bli ikke overrasket over en og annen lett møllspist konfirmasjonsdress også. For nå skal alle på fest.  

Det er litt av et sosialt eksperiment dette julebordet. Tenk å samle så mange forskjellige mennesker sammen, som kun har firmalogoen som fellesnevner, til å drikke og feste sammen. Ikke rart det blir ståhei og noen kleine mandager framover. 

Hensikten er god. Vi ønsker å feire oss selv, styrke samhold, bygge fellesskap og ha det gøy – sammen. Da er det bare så sabla dumt at julebordet for mange blir det motsatte. For når du står der med slipset på hodet og ribbefett på skjortekragen, og spør kollegaen din for tiende gang om hvorfor han ikke drikker, lager du så dårlig stemning at kollegaen din aller helst vil gå hjem.   

Så la oss gjøre årets julebord til tidenes beste – for alle! 

 

1. Snakk om julebordet 

Har dere ikke snakket om jobbfester før, kan dere gjerne snakke om forventninger til julebordet i forkant. Da har man mulighet til å justere forventningene sine, og tenke at det skal være hyggelig og inkluderende for alle. Skill på hva som er jobbfest og hva som er en privatfest med venner.

2. Gjør drikkevalget enkelt 

Ha like gode alkoholfrie alternativer lett tilgjengelig som alkoholholdig drikke. Det gjør det lettere for alle å velge.

3. Ikke spør 

Ikke spør eller kommenter hvorfor kollegaen din ikke drikker. Det er en privatsak.  

4. Inkluder alle på andre måter  

Legg opptil aktiviteter som er samlende for gjestene utover mat og drikke.  

5. Håndter uønskede situasjoner   

Ledere og medarbeidere må vite hva de skal gjøre og hvem de skal snakke med dersom det oppstår uønskede situasjoner.  

6. Si «nei takk» 

Til deg som velger alkoholfritt: Blir du tilbudt alkohol, si nei takk og be om noen annet. Du skylder ingen en forklaring på hvorfor. 


Skrevet av: Camilla Bakkeng

Fag- og kommunikasjonsleder ved Akan kompetansesenter. Utdannet sosionom med engasjement for organisasjonsutvikling.