Alkohol i arbeidslivet | Akan.no

Alkohol i arbeidslivet

Det drikkes i norsk arbeidsliv og langt mer i privat sektor enn i offentlig. Vi må snakke om hvordan alkohol påvirker arbeidslivet både negativt og positivt, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

 

En ny rapport fra Folkehelseinstituttet avslører hvem som drikker mest med kolleger og hvem som drikker mest på jobb.

Jobber du i en privat bedrift i en stor by drikker du sannsynligvis mer alkohol enn hvis du jobber i en offentlig bedrift på bygda. Det viser den andre rapporten fra prosjektet «Alkohol og arbeidsliv» utført for Folkehelseinstituttet, (FHI), lagt frem i mars i år.

Den samme rapporten viser også at mer enn hver tiende arbeidstaker i Norge, 12 prosent, opplever drikkepress i jobbsammenheng.  Og like mange sier de ikke går på sosiale arrangementer med jobben på grunn av for mye alkohol, og at de føler seg sosialt ekskludert.

– Jeg tror ledere og kollegaer ikke en gang vet at det er en eller flere på arbeidsplassen som ikke ønsker å gå på festene på grunn av for mye alkohol. Mitt råd er at vi må våge å snakke om temaet før festen og ikke etterpå, sier Elisabeth Ege.

 

Du kan lese saken i Aftenposten her

https://www.aftenposten.no/norge/i/70pGwv/Disse-yrkesgruppene-drikker-mest-pa-jobb

 

Hør Elisabeth Ege på P4 og les intervjuet her

https://www.p4.no/nyheter/opplever-drikkepress-i-jobbsammenheng/artikkel/765209/


Skrevet av: Einar Nilsen

Seniorrådgiver innen informasjon, kommunikasjon og teknologi ved Akan kompetansesenter. Utdannet innen journalistikk, foto, web og mediekunnskap. Brenner for kommunikasjonsfaget, web og visuelle medier. Fritiden min bruker jeg først og fremst på datteren min, men også på foto, bøker, musikk, film og sportsfiske.