Bli kjent med vår nye kommunikasjonsrådgiver, Vilde Fagerland! | Akan.no

Bli kjent med vår nye kommunikasjonsrådgiver, Vilde Fagerland!

Foto: Karoline Skarstein

 

I hele år har vi gledet oss til å ønske Vilde velkommen til Akan kompetansesenter, som ny kommunikasjonsrådgiver! Denne uken hadde Vilde sin første arbeidsdag hos oss. 

 

-Hvordan føles det å være i gang, Vilde? 

— Jeg har sett fram til dette lenge, så det er fint å endelig være på plass. Alle har vært så imøtekommende og hyggelige at starten kunne vel knapt nok vært bedre.  

 

Kort fortalt, hvem er Vilde? 

— Jeg er oppvokst på Karmøy, men har bodd mange år i Bergen. Der utdannet jeg meg til sykepleier og jobbet noen år i helsevesenet. Selv om jeg trivdes som sykepleier, ville jeg gjerne lære noe mer. Valget falt på medievitenskap og jeg endte etter hvert med en master i det. Nå har jeg jobbet noen år med kommunikasjon i ulike felt, blant annet i et oljeselskap i Stavanger og sist i det statlige barnevernet, før jeg nylig flyttet til Oslo for å starte et nytt kapittel hos Akan kompetansesenter. Ved siden av jobb driver jeg også som fotograf. 

 

Ikke bare ny jobb, men ny by også. Hvordan trives du så langt? Noe du liker spesielt godt med Oslo og din nye adresse? 

— Oslo er en veldig levende by hvor det skjer mye. Her er mangfold av både mennesker og aktiviteter, noe jeg setter stor pris på. Jeg trives veldig godt, og har funnet et sted hvor jeg kan trekke meg tilbake fra storbylivets kjas og mas, men likevel oppsøke bylivet når jeg vil.  

 

Hvorfor vil du jobbe hos Akan? 

— Jeg har behov for å jobbe et sted som oppleves meningsfylt. Etter å ha jobbet som sykepleier, har det vært viktig for meg å fortsatt føle at jeg bidrar med noe i samfunnet. Derfor syntes jeg Akan virket spennende. Jeg hadde hørt om dem før, og synes fagfeltet virker givende og interessant.  

 

Er det noe spesielt du gleder deg til som ny kommunikasjonsrådgiver hos Akan? 

— Jeg gleder meg til å dykke dypere inn i sosiale medier-verden. Jeg har jobbet noe med SoMe tidligere, men ikke like inngående som her. Det blir gøy å følge postene fra A til Å, med både planlegging, publisering, oppfølging og evaluering. Dessuten gleder jeg meg masse til å teste podkast-formatet, og til å ta bilder og filme.  

 

Hvorfor er kommunikasjon viktig? 

— Jeg velger å se litt stort på det, og tror rett og slett at god kommunikasjon kan være med å forebygge at mennesker havner utenfor samfunnet. Det så jeg da jeg jobbet som sykepleier: når pasientene ble ordentlig informert, kunne de også følge opp helserådene de fikk. Var kommunikasjonen dårlig, hadde ikke pasienten tilstrekkelig grunnlag for å følge opp rådene. Det tror jeg gjelder på flere områder i samfunnet, og er nok ekstra viktig nå som vi står i en informasjonsoverflod.  

 

Tar du utfordringen, Vilde? Her kommer 6 kjappe for å bli enda bedre kjent: 

1. Hva er din favoritt-matrett? 

Jeg slår et slag for skikkelig norsk taco med masse rømme og ost!  

2. Hva er ditt favorittdyr? 

Alle? Men særlig katter og hunder.  

3. Hva er din drømmedestinasjon for en feriereise? 

Jeg drømmer om en tur til Cuba.  

4. Statsminister for en dag – hva er din viktigste sak? 

Millionlønn til sykepleierne.  

5. Du får invitere med deg to personer på middag, hvem inviterer du og hvorfor? 

Det måtte blitt Jostein Gaarder og Beth Hart, og da håper jeg Gaarder er bedre enn meg til å snakke engelsk.  

6. Tre ord som beskriver deg. 

Lattermild, uhøytidelig, fotoentusiast. 

 

 

 


Skrevet av: Cathrine Kanck-Vårdal

Senior kommunikasjonsrådgiver ved Akan kompetansesenter.