GT-en smakte godt. Pipa fikk en annen lyd da han fant ut at han ble lurt. | Akan.no

GT-en smakte godt. Pipa fikk en annen lyd da han fant ut at han ble lurt.

Drinken GT

Vi ble et kort øyeblikk nesten uvenner. Utrolig kjip følelse siden dette er en av mine beste venner.

 

Vi trives veldig godt i lag og har kjent hverandre nesten hele livet. Klart det blir mye tull og moro. I gode lag serverer man noe. Jeg er da høflig. Noe å drikke bjuder jeg på.

I dette tilfelle spurte jeg om han ville ha en GT. Med vilje sa jeg GT, og han oppfattet naturlig nok dette som drinken Gin and tonic, noe han liker veldig godt.

Min barnslige glede var å servere nesten det, nemlig en “Ginish” and tonic. Alkoholfri, gin-lignende veske beskrevet slik: «Fruktig og pepret med innslag av einerbær, sitrus og agurk, med tydelig chilipreget avslutning». Det var dagens reklame.

Den ble servert etter alle kunstens regler med isbiter og lime, riktig så lekkert, med riktig glass.

Det interessante som så skjedde, handler om forventninger.

 

Handler det om smak eller rus?

Forventninger til alkohol synes jeg er en studie verdt. Det er få ting det knytter seg like store forventninger til som alkohol. Det hevdes ofte at det snakkes om smak og gode opplevelser, ikke beruselse. Mulig det.

Jeg har personlig ennå ikke fått servert alkoholfri vin som jeg synes smaker veldig godt. I hvert fall sammenlignet med noen av de fantastiske fruktsafter jeg har smakt. For ikke å snakke om noen hvetebaserte, alkoholfrie tyske øltyper.

Men GT er kanskje noe av det beste jeg vet. Spekket av mytologi og tradisjoner. London dry, hør navnet.

Yrkesskaden min kommer fort inn her. Jeg har nemlig litt kunnskap, eller kanskje vi kan si “uønsket” kunnskap. Denne fantastiske uerstattelige alkoholen har også en tendens til å ødelegge.

Det vet vi alle veldig godt. Og her strever mange av oss med å finne balansen.

 

Ta med deg tipset til julebordsesongen

Ok, jeg vet at dette er gammelt nytt. Men hva med vennskapet mitt? Jo da, det er i god behold. Men vi fikk en god samtale om smak, kontra forventninger. Fordi etter at skuffelsen over å ha blitt lurt (av meg liksom) hadde lagt seg, måtte han innrømme at det han fikk var veldig godt. Han skjønte faktisk ikke at han hadde blitt lurt.

Egentlig så er dette et skjult, men åpenlyst forsøk på å si: «Lykke til med julebordsesongen».

Håper dere alle er like gode venner når det nye året har startet. Statistikken taler riktignok imot dere.

Nå har jeg i hvert fall kommet med et supertips. Ingen kommer til å kommentere innholdet i glasset med ginish and tonic. Smaken er fantastisk. Og ikke minst blir du både kveldens og dine relasjoners helt.


Skrevet av: Jarle Wangen

Jarle Wangen er seniorrådgiver i Akan kompetansesenter.