Jeg heier på å feire små og store milepæler på jobb | Akan.no

Jeg heier på å feire små og store milepæler på jobb

Det finnes  vel lite som er mer moro enn å feire litt, ta en fest for å markere en viktig dag eller en suksess!? Jeg elsker en fest,  og jeg synes det er minst like gøy å planlegge for en.

 

Læring i feiring

Det er mye feiring på jobben for tiden. Først og fremst fordi Akan fyller 60 år 3. oktober. Det skal markeres og feires på flere måter, og jeg er så heldig å sitte i planleggingskomiteen. Ikke bare for markeringen på selve dagen, men også andre aktiviteter vi gjør for å markere 60 ganger rundt sola.

For å si det sånn, stemningen i den komiteen er god!

I tillegg snakker vi på jobb en del om å markere de små seierne i hverdagen. Vi skal være flinke til «å ta en kollega i å gjøre noe bra», også kjent som «bestemors lov».

Så kan det jo være at noen tenker at all denne feiringa ikke hører hjemme på arbeidsplassen. Det kan jo ha en sammenheng med hva man legger i det, men det hører hjemme i en annen tekst.

Men uansett, jeg tror på viktigheten av å markere store og små milepæler, resultater og god innsats. Det er jo ikke slik at om vi setter av tid til å feire, så synker evnen til selvinnsikt, konstruktive tilbakemeldinger, utvikling eller ny læring.

Snarere tvert imot, tenker jeg. Det åpner faktisk for at vi kan bli enda bedre! Det er litt sånn som man sier om par som trener sammen, de holder sammen. For det handler om å holde fokus på detaljer som leder til suksess. For hvorfor er det sånn at vi ofte prater mer om det som ikke fungerte og gikk dårlig, enn det vi klarte?

 

Tjoho og high fives

Jeg er faktisk ganske stolt av det vi får til på jobben. Jeg kjenner både på å bli utfordret og på mestring, og jeg kjenner på tillit og felleskap. Og det jeg gjør meg mye bedre, mer inspirert og målorientert. Jeg tror man mobiliserer mye bra i mennesket ved å feire innsats. Dersom man i tillegg klarer å sette «bestemors lov» i et slags system, så kan det jaggu være vi lærer en god del også.

Slik som #råbra. Det er en metode som mange sykehus i Norge har tatt i bruk, som handler om å løfte fram det som fungerer og lære av det. Vi skal selvsagt også lære av våre feil. Målet med metoden er læring som gir en bedre tjeneste og et bedre produkt, og ikke minst så øker det arbeidsgleden hos den enkelte!

Jeg skal fortsette å feire med et «tjoho», en high five, og jeg melder  meg til alle festkomiteer i framtiden. Jeg skal klappe i henda for både innsatsen og resultatet.

I neste uke tar jeg på meg min fine nye kjole og jeg gleder meg til å feire 60-årsdagen med gode kollegaer, eiere og flere!


Skrevet av: Cathrine Kanck-Vårdal

Senior kommunikasjonsrådgiver ved Akan kompetansesenter.