Jeg mener julebordkomiteens arbeid er spesielt viktig i år | Akan.no

Jeg mener julebordkomiteens arbeid er spesielt viktig i år

Noen titter ned og bort når man ber om engasjement og deltakelse til frivillig arbeid for fellesskapet. Andre igjen klarer aldri å si nei. Jeg er nok i siste kategori.  

 

Og når det gjelder å bidra til slike tiltak på arbeidsplassen, så er det vel sjeldent noen komité med bedre stemning enn i en festkomité?! For halve moroa er jo planleggingen! For dette skal bli tidenes jobbfest!

I løpet av høsten legges planen; dato spikres, lokalet bookes, invitasjonen deles, mat og drikke bestilles, musikk og diverse underholdning likeså. Vi bygger opp forventningene på jobb, deler morsomme videoer og bilder i internchatten og drypper små «hemmeligheter» fra planleggingen.

Stemningen i komiteen stiger parallelt med at datoen nærmer seg, og vi er hellig overbevist om at alle vil delta på tidenes julebord.

Men alle kommer ikke. Faktisk dropper hele 300 000 jobbfesten på grunn av kollegaers alkoholkonsum.

Vi trenger en arena hvor man kan la bekymringene ligge og kjenne på en sosial tilhørighet. Det er viktig for felleskapet og bidrar til glede for den enkelte.

Så festkomité; husk at julebordet skal være inkluderende, bygge samhold og styrke fellesskapet.

 

Tre tips før julebordet:  

  1. Snakk sammen om hvordan dere vil ha det på julebordet slik at alle vil komme
  2. Er du med på å arrangere julebord? Husk å servere et godt utvalg av alkoholfri drikke. Gjør det lett for folk å velge.
  3. Håndter ubehagelige hendelser og ivareta de det gjelder. Ikke børst ting under teppet.

 


Skrevet av: Cathrine Kanck-Vårdal

Senior kommunikasjonsrådgiver ved Akan kompetansesenter.