"Jobber du som bartender OG i Akan?" | Akan.no

“Jobber du som bartender OG i Akan?”

Julie Sørensen Molvik i bar

Jepp. Nå skal jeg prøve å forklare hvorfor det er uproblematisk.

 

Ja, jeg serverer øl. Ja, jeg jobber i Akan. Ja, det er helt innafor.

Sitter du nå og tenker at de to rollene ikke er forenlig?

Akkurat det må vi endre på først som sist.

 

Hva driver vi egentlig med i Akan?

På de få månedene jeg har jobbet her, har jeg allerede fått spørsmålet flere ganger:

«Er det greit å jobbe som bartender samtidig som du jobber i Akan, a?» Litt fleipete, men med et snev av ekte nysgjerrighet.

Innvendig blir jeg litt irritert (men det skal heller ikke så mye til før det tennes noen plugger i meg).

«Det er helt uproblematisk», sier jeg. Og mener det.

Det var nemlig ikke mange uker jeg hadde vært ansatt, før jeg kunne skrive opp en ny arbeidsoppgave på listen: knuse noen eldgamle myter om hva vi driver med her.

 

Vi er ikke anti-vinlotteri

Da jeg i vår skulle på intervju for jobben i Akan, hadde jeg det litt i bakhodet. På CV-en min står det: «Bartender på Det Andre Teatret.»

Ville de være negative til denne komboen? Eller ville de kanskje se på det som noe positivt?

Uten tvil sistnevnte.

For det å jobbe i Akan handler på ingen måte om å forme et avholdssamfunn, hvor vinlotteri og jobbfester er et stort «no no».

Da passer jeg i så fall fryktelig dårlig til å jobbe her.

 

Bartender by night

Grunnen til at jeg ville jobbe i Akan, er enkel: Gjøre en forskjell for noen.

Det vi brenner aller sterkest for, er det forebyggende arbeidet. Forhindre at noen kommer dit hvor en kollega sliter såpass med enten rus- eller spilleproblemer, at det har tatt over store deler av livet. Men det er også en del av jobben; bistå med hjelp når det trengs.

Å tro at det ikke går an å kombinere en jobb som bartender, med en jobb hvor man forebygger alkoholproblemer, er som å tro at du må kutte ut godteri hvis du skal gå ned i vekt.

Heldigvis kan jeg fortsette å spre viktigheten av å snakke om tabubelagte ting by day, og servere deilig rødvin og et smil by night.

For begge deler er givende, på hver sin måte.


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter