Ja, jeg serverer øl. Ja, jeg jobber i Akan. Ja, det er helt innafor.
Sitter du nå og tenker at de to rollene ikke er forenlig?
Akkurat det må vi endre på først som sist.
På de få månedene jeg har jobbet her, har jeg allerede fått spørsmålet flere ganger:
«Er det greit å jobbe som bartender samtidig som du jobber i Akan, a?» Litt fleipete, men med et snev av ekte nysgjerrighet.
Innvendig blir jeg litt irritert (men det skal heller ikke så mye til før det tennes noen plugger i meg).
«Det er helt uproblematisk», sier jeg. Og mener det.
Det var nemlig ikke mange uker jeg hadde vært ansatt, før jeg kunne skrive opp en ny arbeidsoppgave på listen: knuse noen eldgamle myter om hva vi driver med her.
Da jeg i vår skulle på intervju for jobben i Akan, hadde jeg det litt i bakhodet. På CV-en min står det: «Bartender på Det Andre Teatret.»
Ville de være negative til denne komboen? Eller ville de kanskje se på det som noe positivt?
Uten tvil sistnevnte.
For det å jobbe i Akan handler på ingen måte om å forme et avholdssamfunn, hvor vinlotteri og jobbfester er et stort «no no».
Da passer jeg i så fall fryktelig dårlig til å jobbe her.
Grunnen til at jeg ville jobbe i Akan, er enkel: Gjøre en forskjell for noen.
Det vi brenner aller sterkest for, er det forebyggende arbeidet. Forhindre at noen kommer dit hvor en kollega sliter såpass med enten rus- eller spilleproblemer, at det har tatt over store deler av livet. Men det er også en del av jobben; bistå med hjelp når det trengs.
Å tro at det ikke går an å kombinere en jobb som bartender, med en jobb hvor man forebygger alkoholproblemer, er som å tro at du må kutte ut godteri hvis du skal gå ned i vekt.
Heldigvis kan jeg fortsette å spre viktigheten av å snakke om tabubelagte ting by day, og servere deilig rødvin og et smil by night.
For begge deler er givende, på hver sin måte.