Nå har hun vært avholds i syv år og den datoen betyr mer enn bursdagen hennes | Akan.no

Nå har hun vært avholds i syv år og den datoen betyr mer enn bursdagen hennes

Hun begynte å drikke da hun var 14 år gammel, og lite visste hun at det hele skulle ende i katastrofe. En individuell Akan-avtale ble vendepunktet for Nina. Nå kan du høre henne i samtale med influenser Martine Halvorsen i podkasten “Sykt ærlig med Martine”. 

– Mange år senere. Etter mange år med juging, mye moro, unnskyldninger, blackouts, forklaringsproblemer og rus. Mye rus. På et tidspunkt handlet hele livet om å ruse seg, og alt var lagt opp etter det. Eller, det var lagt opp etter jobben og rusen. På det tidspunktet var nemlig jobben det eneste Nina hadde i tillegg til rusen, og hun sier selv at det var som at hun hadde to jobber. Først den ordentlige jobben hennes, også rusen. Derfor måtte hun får gå fra jobb hver dag 15.00, sånn at hun kunne få ruse seg.

Nina hadde nærmest null i fravær og ofte møtte hun opp to timer før kollegaene hennes på jobb. Da kunne hun nemlig gå av seg rusen, sminke seg og sørge for at ingen merket noe. Det gikk lenge, men en dag gikk det ikke lenger. En dag ble hun innkalt på et møte av hennes to ledere. Det møte, og den klemmen hun fikk av den ene lederen sin skulle forandre livet hennes.

Men først etter en overdose.

Du finner episoden hvor Martine samtaler med Nina ved å søke på Sykt Ærlig Med Martine der hvor man finner podkast (Spotify, podkastappen osv).

Nina har også skrevet en rekke blogger for Akan kompetansesenter. Du finner bloggene hennes ved å skrive inn Nina Ellioth Kvamsdahl i søkefeltet. De er vel verdt å lese!

Nina har også delt historien sin en rekke steder:

FriFagbevegelse.no

Aftenposten

KK

 

 


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.