Ny podkast-episode av #tapraten: "Det norske arbeidsliv har rusproblemer" | Akan.no

Ny podkast-episode av #tapraten: “Det norske arbeidsliv har rusproblemer”

Ordene kommer fra Lise Rogne, en over middels engasjert behandler ved Blå Kors Lade i Trondheim. Heldigvis har hun troen på at det er mulig å gjøre noe med det.

Foto: Haakon Dueland og privat.

 

– Jeg har mengdetrening på å snakke med personer som sliter. Så jeg forsøker ikke å bagatellisere hva arbeidslivet står i, men jeg vet at kunnskapen er der, vi må bare få den ut til arbeidslivet og ledere. Slik at de blir trygge på hvordan det skal håndteres, sier Lise Rogne i episoden.

I den nye episoden av vår podkast #tapraten, diskuterer vi hvordan arbeidsplassen kan være en co-terapeut for ansatte med avhengighetsproblemer og lederens viktige rolle i en slik situasjon. Noe av det som provoserer Rogne mest, er manglende oppfølging fra ledere:

– Rus-utfordringer kan i perioder gå bra. Og det er når det går bra at arbeidstageren trenger støtte, annerkjennelse og bli heiet på. Like mye som når det går dårlig, sier hun.

Dette er kjente problemstillinger for oss i Akan.

– “Vi føler oss glemt”, får vi ofte høre fra ansatte med problemer, sier Jarle Wangen, seniorrådgiver i Akan.

I episoden får du gode og konkrete råd til hva du bør gjøre, og hva du IKKE bør gjøre, hvis du som leder har en ansatt med et rus- eller spillproblem. 

 

Gjester:

  • Lise Rogne, spesialist og rådgiver ved Blå Kors Lade
  • Jarle Wangen, senior rådgiver i Akan kompetansesenter
  • Julie Sørensen Molvik, programleder

 

Hør episoden her:


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter