Ny podkast-episode: Gaming og databrus med sjefen | Akan.no

Ny podkast-episode: Gaming og databrus med sjefen

Tenker du at alkoholfrie sosiale arrangementer med jobb kan være kjedelig? Vi har møtt en bedrift som har knekt koden.

I denne episoden av podkasten #tapraten har vi vært i Stavanger på LAN med IT-bedriften Upheads. Hvis du ikke helt vet hva LAN er, kan det kort forklares ved at man samles for å spille for eksempel et PC-spill sammen.

Noen ganger i året snur de kontorlokalene på hodet, de ansatte kommer rullende inn med sine private PC-er, og vipps er hele kontoret gjort om til en gaming-bule.

– Dette er noe som engasjerer alle, uansett alder og hvilken stilling man har. Vi blir veldig godt kjent på tvers av alt. Vi inviterer også familie til å komme og være med på dagtid, så dette skal være for alle, forteller Ruben Gilja, en av ildsjelene bak arrangementet.

Noe alle gleder seg til

Fredag og lørdag noen ganger i året finner du altså Upheads sine ansatte i dyp konsentrasjon foran skjermen for å vinne en turnering. Andre spiller bare for gøy. En av lederne i bedriften bidrar som live-kommentator gjennom helgen, CS-turneringen streames så alle som vil kan se på, det er felles mat, databrus og besøk av proffe gamere som lærer bort ferdigheter.

– Dette har gjort store ting for arbeidsmiljøet her, sier Gilja, som er IT-konsulent i Upheads.

Det hele startet som et lite opplegg med noen ivrige gamere på jobben som likte å spille på fritiden. I dag har det vokst til et teambuildingstiltak alle gleder seg enormt til. I dag er hovedtanken bak LAN-et tre ting: inkludering, rekruttering og teambuilding. Hør hvorfor i episoden under.

Gjester i podkast-episoden:

  • Ruben Gilja, IT-konsulent i Upheads
  • Bjørg Tomlin, daglig leder i Upheads
  • Programleder: Julie Sørensen Molvik

 

Hør episoden her:


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter