Podkasten #TaPraten

Hvordan går du egentlig frem hvis du tror at en kollega drikker, spiller for mye, eller når noe rett og slett ikke stemmer? I denne podkasten tar vi opp temaer som av mange oppleves utfordrende å snakke om og hvordan du går frem for å gjøre noe med det.

Lytt til episodene:

 

#1.Vi kan drikke, men vi kan ikke snakke om det

 

For Nina og Gunn-Helen ble alkoholen det viktigste i livet – begge gjorde det de kunne for å skjule problemene for omgivelsene. Nina fikk hjelp på jobben, Gunn-Helen skulle ønske hun fikk det og Camilla snakker om hva arbeidslivet kan gjøre med saken.

Alkohol er et sosialt smøremiddel som gjør det lettere å snakke sammen, men likevel oppleves av mange som vanskelig å snakke om. Alkoholen er også en del av ritualet i svært mange sosiale sammenhenger og det forventes at de fleste av oss mestrer det. Når du derimot ikke takler alkohol, blir dette samtidige symbolet på at du ikke lenger mestrer livet.

Med i studio denne episoden av podkasten #TaPraten er Gunn-Helen Øye, sosialantropolog, Nina Ellioth Kvamsdahl, foredragsholder og Camilla Lynne Bakkeng, fagleder i Akan kompetansesenter.

#TaPraten er laget i samarbeid med Shaw Media.

 

Abonnér og lytt til podkasten #TaPraten via:

1. Apple Podcasts
2. Spotify
3. Overcast