Podkasten #TaPraten

Hvordan går du egentlig frem hvis du tror at en kollega drikker, spiller for mye, eller når noe rett og slett ikke stemmer? I denne podkasten tar vi opp temaer som av mange oppleves utfordrende å snakke om og hvordan du går frem for å gjøre noe med det.

Lytt til episodene:

 

#3. Med kroppen som forsøkslaboratorium

Når vi snakker om doping, så handler ikke dette kun om idrettsutøvere. Utenfor organisert idrett, er det ulike grunner til at folk bruker doping. Både unge og godt voksne mennesker bruker doping for å få mer energi, brenne fett og prestere bedre på trening og i arbeidslivet. I tillegg ønsker mange å se bedre ut eller rett og slett rette litt på utseendet sitt. Baksiden av dette er imidlertid at doping kan medføre en rekke fysiske, psykiske og sosiale konsekvenser.

Med i studio i denne episoden er Morten Heierdal, rådgiver i Antidoping Norge og Stian Fjerdingen, rådgiver i Akan kompetansesenter.

#TaPraten er laget i samarbeid med Shaw Media.

 

#2. Raske penger eller rask ruin?

Hvordan er det mulig at folk kommer i ubeskrivelig uføre, mister relasjoner og noen ganger lysten på å leve grunn av pengespillproblemer?

De fleste som har et pengespillproblem er i jobb og derfor er dette også en utfordring for arbeidslivet.
I denne episoden hører du en samtale mellom Fredrick Haugen, tidligere pengespillavhengig, Magnus Eidem, spesialrådgiver i Korus-Øst og Jarle Wangen, satsingsansvarlig for spillproblematikk i Akan kompetansesenter.

#TaPraten er laget i samarbeid med Shaw Media.

 

#1.Vi kan drikke, men vi kan ikke snakke om det

For Nina og Gunn-Helen ble alkoholen det viktigste i livet – begge gjorde det de kunne for å skjule problemene for omgivelsene. Nina fikk hjelp på jobben, Gunn-Helen skulle ønske hun fikk det og Camilla snakker om hva arbeidslivet kan gjøre med saken.

Alkohol er et sosialt smøremiddel som gjør det lettere å snakke sammen, men likevel oppleves av mange som vanskelig å snakke om. Alkoholen er også en del av ritualet i svært mange sosiale sammenhenger og det forventes at de fleste av oss mestrer det. Når du derimot ikke takler alkohol, blir dette samtidige symbolet på at du ikke lenger mestrer livet.

Med i studio denne episoden av podkasten #TaPraten er Gunn-Helen Øye, sosialantropolog, Nina Ellioth Kvamsdahl, foredragsholder og Camilla Lynne Bakkeng, fagleder i Akan kompetansesenter.

#TaPraten er laget i samarbeid med Shaw Media.

 

Abonnér og lytt til podkasten #TaPraten via:

1. Apple Podcasts
2. Spotify
3. Overcast