Reiser på turné: - Styrken vår er å møte folk i landets kriker og kroker | Akan.no

Reiser på turné: – Styrken vår er å møte folk i landets kriker og kroker

Sammen med NHO og LO markerer vi 60 års tidløs tilstedeværelse i norsk arbeidsliv med åtte gratis seminarer rundt omkring i Norge. 

 

– Dette er en perfekt anledning til å møte lokale bedrifter vi kjenner, og bedrifter vi kanskje ikke hadde møtt ellers, sier Elisabeth Ege, direktør. 

 

Vi vil møte deg der ute 

Siden 1963 har Akan kompetansesenter bistått norsk arbeidsliv med å forebygge og håndtere problematisk bruk av alkohol, narkotika, legemidler, spill og doping. Sammen med to av våre eiere, LO og NHO, markerer vi dette med en høstturné rundt i Norge. 

– Vi kunne hatt et webinar som var åpent for alle, men det er noe eget med å mingle og møte folk ansikt til ansikt ute i det langstrakte land, sier Ege, som selv skal være med til alle byene.

Akan kompetansesenter holder til i Oslo med 16 ansatte. Åtte av disse er rådgivere som reiser rundt og holder kurs og foredrag hos bedrifter. Det er et bevisst valg å kun ha ett kontor, nemlig for å samle et felles kompetansemiljø. Selv om digitale møter og kurs har økt, er det fortsatt mye reising for rådgiverne. 

– En av våre største utfordringer er å nå ut til alle og gjøre de kjent med tilbudet vårt. Turneen blir en forlengelse av arbeidet vi gjør året rundt, og vi håper det kan bidra til mer synlighet, sier Ege.

Jarle Wangen og Elisabeth Ege er klare for turné! Første stopp er i Bodø.

Budskapet er såre enkelt 

– Jeg er ute etter å senke terskelen og avdramatisere det å jobbe med Akan-arbeid, sier Jarle Wangen.

Han er en av rådgiverne hos Akan kompetansesenter som skal reise på turné i høst. I tillegg skal Ine Weum, Trygve Myhren og Hasle Løchen ut på tur.

– Styrken vår er å møte folk i landets kriker og kroker. Dette ønsker vi å løfte frem gjennom denne turneen. Jeg gleder meg veldig til å møte alle der ute, sier Wangen.

– Hva ønsker dere at de som kommer på seminarene skal sitte igjen med?

– Ambisjonen er at de som kommer skal sitte igjen med en økt bevissthet rundt viktigheten av å ivareta sine ansatte og skape en trygg bedriftskultur, og at de vet det finnes løsninger og hjelp å få, avslutter Ege. 

Kommer vi til din by?

Hit skal vi på turneen vår (trykk på din by for mer informasjon):

 

Program:

  • Kaffe, en matbit og mingling
  • Velkommen v/regionleder fra LO og NHO 
  • Historisk tilbakeblikk: Verdien av partssamarbeidet v/regionleder fra LO og NHO
  • Inkludering og ivaretakelse er god økonomi v/Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter  
  • 60 år på jakt etter gode løsninger – la deg inspirere av en rådgiver fra Akan som deler gode råd og erfaringer fra norsk arbeidsliv
  • Slik gjør vi det hos oss – lokal bedrift deler fra sitt forebyggende arbeid 

 

Håper vi sees!


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter