Til dere som trodde vi ikke hørte noe på bordet ved siden av. Det gjorde vi … | Akan.no

Til dere som trodde vi ikke hørte noe på bordet ved siden av. Det gjorde vi …

julebord

På en fest tidligere i høst kom jeg i snakk med en bekjent som har jobbet flere år i utelivsbransjen. Som en av de pandemi-permittert, hadde hun benyttet sjansen til å søke seg jobb i ny bransje. I en mer 8-16 hverdag. Hun synes det var et vanskelig valg fordi hun digget kollegaene sine, det høye tempoet, god stemning, stort sett glade folk og musikken. Men én ting var hun glad for å slippe: Julebordsesongen. «For første gang på flere år skal jeg kanskje oppleve en desember uten å bli tatt på rompa mens jeg er på jobb», fortalte hun.

Vi henter frem det evigaktuelle julebordsreferatet fra 2018 til nye lesere:

 

——————–

Kjære Virksomhet AS. Sender over referat fra julebordet.
Referent: Restaurantgjesten på nabobordet.

Denne kvelden var det en festglad gjeng som var pyntet og satt på langbordet helt innerst i lokalet. Festgjengen snakket litt høyere enn alle andre, lo litt høyere enn alle andre og de hadde det sikkert litt gøyere en alle andre. Flott! Det er absolutt lov å kose seg. Men …

Dere hadde ikke på dere noen uniform eller logo, men det tok ikke mer enn to minutter før jeg oppfattet at dere var på julebord og at dere jobbet for en relativ stor og velkjent virksomhet. Man trengte ikke være Sherlock Holmes for å dedusere seg fram til den konklusjonen. De aller fleste i lokalet fikk det nok med seg, men jeg satt ved nabobordet, så det var desto enklere å få det bekreftet da navnet stod skrevet på bordreservasjonen. Det er mulig, grunnet skravling, drikking og latterkramper, at dere glemte å skrive referat. Men slapp helt av. Jeg har gjort det for dere.

 

Sak 1: Innspill etter personalmøtet

To ansatte er ikke spesielt imponert over måten du som daglig leder gjennomfører personalmøtene på. Du oppleves som nedlatende og dine ansatte synes ikke du er spesielt god på å anerkjenne arbeidet de gjør. Du glemte også å følge opp medarbeidersamtalen forrige uke.

PS: Til din informasjon fremkom det også at en ansatt var på jobbintervju hos en av konkurrentene tidligere i uken. Det kan jo være et hint …

 

Sak 2: Utfordringer hos salgsavdelingen

En fra salgsavdelingen har problemer med kunde Y. Denne kunden er visstnok lite samarbeidsvillig og vet ikke sitt eget beste. Det kom et innspill på at dette kan forklares med at de har en kvinnelig leder som ikke skjønner seg på bransjen. På den andre siden er det stort pluss at hun er «så søt» når hun blir sint. Derfor kan det være strategisk lurt å opprettholde kundeforholdet.

 

Sak 3: Avklaring rundt mulige nedbemanning i første kvartal

Det florerer rykter om at det blir nedskjæring i avdelingen over nyttår. Leder vil ifølge de medarbeiderne jeg hørte, verken avkrefte eller bekrefte dette. Men det kom signaler om at dersom det skjer, vil det etter all sannsynlighet gå ut over de som ikke prioriterte å delta på julebordet.

 

Sak 4: Eventuelt

På vegne av kompisen min må jeg få takke for jobbtilbudet deres leder kom med da vi skulle forlate restauranten. Han tar med seg tipset om å trekke frem den sexy rompa som argument for at han er god på å pushe mersalg neste gang han skal søke jobb. Det er ikke sikkert det blir hos dere!


Skrevet av: Stian Fjerdingen

Seniorrådgiver i Akan kompetansesenter. Han er utdannet sosionom og har bachelorgrad i drama og teater. Fjerdingen har erfaring med helsefremmende psykososialt arbeid blant minoriteter, og er opptatt av å utfordre tabuområder og forebygge opplevelse av skam i møte mellom enkeltmennesker og samfunnet.