Bekymret for spilleavhengige i koronaperioden | Akan.no

Bekymret for spilleavhengige i koronaperioden

Koronaperioden har vært tøff for mange og antall henvendelser til Spillavhengighet Norge er betydelig høyere enn i fjor. Fredrick Haugen fra Furnes, som sjøl har vært spilleavhengig, ser med bekymring på situasjonen.

– Mange opplevde kanskje å få en helt annen økonomisk hverdag på grunn av koronaen slik at de ikke har klart å opprettholde nedbetalingsplanen de var i gang med. Enkelte blir kanskje sittende mer alene enn de gjorde før og det er ikke nødvendigvis så bra. Behovet og mulighetene for raske penger kan være akkurat det som trigger, sier Haugen til Hamar Dagblad. Fredrick Haugen har i flere år samarbeidet med Akan kompetansesenter.

– Mange arbeidsgivere har en del å jobbe med når det kommer til at denne avhengigheten også er en sykdom. Kunnskapen om dette er altfor liten i mange bedrifter, mener Haugen.

Du kan lese hele saken i Hamar Dagblad

Foto:Frank Morgan Bakken

Akan kompetansesenter og pengespill

Fredrick Haugen er også med i Akan kompetansesenters podkast #TaPraten – raske penger eller rask ruin?

Vi tilbyr verktøyet jegspiller.no som er et nettbasert forebyggingsprogram der formålet er å gi informasjon om pengespill og dataspill, og utfordringer knyttet til disse.

Du kan lese mer om pengespill på våre nettsider

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 22 40 28 00 eller chat med oss på våre nettsider www.akan.no 

 


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.