De digitale Akan-dagene 2020 | Akan.no

De digitale Akan-dagene 2020

Det nærmer det seg de digitale Akan-dagene 2020. Under tittelen “Fremtidens arbeidsliv vil fortsatt bestå av mennesker” kan dere se fram til et variert og innholdsrikt program tirsdag 24. november og onsdag 25. november. Husk å melde deg på! Programmet streames live fra studio.

 

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og arbeids- og sosialminister Henrik Asheim starter Akan-dagene med å lansere nasjonal alkoholstrategi 2020-2025.

At arbeidsplassen kan bidra til å gjøre en forskjell er kjent for mange. Arbeidsplassen er en unik arena for forebygging, nettopp fordi det er der vi ser hverandre daglig og det er også der vi har en mulighet til å stoppe negativ utvikling på et tidlig tidspunkt.  Den aller viktigste ressursen en arbeidsplass har, er menneskene som jobber der.

Nina Ellioth Kvamsdahl er tidligere rusavhengig. Gjennom arbeidsgiver fikk hun en ny mulighet. Hør hennes sterke historie.

I etterkant av Ninas historie inviterer vi til en sofasamtale hvor fokus er hvordan følge opp ansatte med rus- og avhengighetsutfordringer. Gjennom hele programmet dukker også våre dyktige rådgivere og ansatte i Akan kompetansesenter som alltid opp i flere av programpostene.

Noen samtaler er nødvendige i arbeidslivet: Her møter du Geir Bergkastet, administrerende direktør ved Den Norske Opera og Ballet og Anne Torbjørnsen, konserndirektør for HR og HMS i Veidekke.

Møt også Eirik Normann Hansen, en ekte og oppriktig teknologioptimist med over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler som gjennom hele sin karriere har jobbet med og for digitalisering og endring.

Hvordan står det til med alkoholkulturen på arbeidsplassen? Bli med på en spennende podkastinnspilling om drikkepress, drikkeforventninger og roller.

Fem på gata: Hvem snakker du med om du har det vanskelig på jobb? Vi har spurt folk på gata.

30 minutter som forandrer din arbeidsplass – vi har fått lederne i de politiske ungdomspartiene til å teste ut vårt nye kurs «Festen».

Under de digitale Akan-dagene 2020 kårer vi også vinneren av Akan-prisen 2020. Prisen er en anerkjennelse til virksomheter som forebygger rus- og avhengighet på en god og systematisk måte i tråd med Akan-modellen og har blitt delt ut siden 1996.

Programmet starter:

Tirsdag 24.11. kl. 11.00 – 14.00

Onsdag 25.11. kl. 09.00 – 12.00

Med forbehold om små endringer vedrørende tidspunkt.

Følg med for oppdateringer og mer informasjon på nettsidene våre.

Vi gleder oss til å se deg 24 . og 25. november


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.