Enklere for arbeidslivet | Akan.no

Enklere for arbeidslivet

Vi setter hele arbeidslivet i stand til å forebygge og håndtere rus og avhengighetsproblematikk. For å gjøre det enda enklere for arbeidslivet, tilbyr Akan kompetansesenter nå et helt sett med gamle brosjyrer i ny drakt – og en helt ny brosjyre om dataspill.

 

Dataspill og arbeidsliv

Nye bekymringer eller nye muligheter? Fenomenet gaming sett fra ulike perspektiv. Våg å vær nysgjerrig, spør og snakk sammen.

Akan kompetansesenter har i mange år fått spørsmål om dataspill – også kalt gaming. I denne brosjyren håper vi du finner mye nyttig informasjon. Målet vårt er å gi gode råd – basert på å ta gaming for hva det er – og å bidra til at de som trenger det får hjelp. Både spiller og arbeidsgiver.

 

Policy for rusmiddelbruk og spill

Denne brosjyren er et nyttig hjelpemiddel når man skal utarbeide en policy eller kjøreregler for bedriften. Folderen inneholder også et kortfattet eksempel på hvordan en rus- og pengespillspolitikk kan se ut.

For hvordan ønsker vi å ha det på vår arbeidsplass? Akan kompetansesenter anbefaler alle virksomheter, uavhengig av størrelse og bransje, å utarbeide en tydelig og enkel policy som forankres i et gjensidig forpliktende samarbeid mellom ledelse og de ansatte.

 

Å sette jobben på spill – pengespill og arbeidsliv

Mange av oss spiller pengespill. Noen spiller lite, andre mye. For de fleste er pengespill en kilde til underholdning og glede, mens for enkelte har pengespill problematiske sider.

Akan kompetansesenter har de siste årene mottatt et økende antall bekymringsmeldinger med hensyn til arbeidstakere som har vist tegn på pengespillproblemer. Denne brosjyren gir gode råd for håndtering av pengespillproblemer på arbeidsplassen.

 

Pårørende? Gevinsten ligger i åpenheten

Arbeidsplassen er en unik arena for å skape endring og å gi hjelp og støtte – også til deg som er pårørende til en som har utfordringer med rus- eller spillproblematikk.

Dette er en brosjyre om hvilke muligheter en arbeidsplass har til og støtte og å hjelpe pårørende til rusmiddelavhengige.

 

Du kan laste ned alle våre brosjyrer på våre nettsider

Du kan også få tilsendt våre brosjyrer ved å sende oss en mail: akan@akan.no

 


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.