Fikk du ikke med deg vår siste podkast-episode «Ekstase og rusbegavelse» i sommer? | Akan.no

Fikk du ikke med deg vår siste podkast-episode «Ekstase og rusbegavelse» i sommer?

 Du har fortsatt muligheten. Så langt har nær 11 000 lyttet til podkasten vår #TaPraten

Da debutanten Martin Svedman ga ut diktsamlingen Når jeg drikker i 2019, ble han hyllet av anmelderne. Det haglet med gode kritikker; «Knallsterkt», «Lang tid mellom hver gang det utgis en diktdebut av dette kaliberet på norsk». «En uvanlig diktsamling. Ikke bare uvanlig godt diktet. Først og fremst er dette en sjeldenhet i kraft av at den vil noe mer enn å speile sin opphavsmann.»

Når jeg drikker tegner et portrett av en alkoholiker gjennom nedslag som er triste, euforiske, vonde, håpefulle, absurde og patetiske. Henrik blir like syk når han ikke drikker som når han drikker. Vi kommer tett på alkoholikerens annerledeshet og smerten ved å reagere både mentalt og fysisk annerledes på et stoff- alkohol- som de fleste har et forhold til.

Martin Svedman har også en egen historie knyttet til alkohol.

I denne episoden av #TaPraten kan du høre Svedman i en samtale om alkohol, språk, fiksjon og virkelighet sammen med Pål Henrik Kristiansen, senior kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter.

 

Du finner alle episodene av podkasten #TaPraten på våre nettsider

 


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.