Overrasket over responsen: - Blåste oss av banen | Akan.no

Overrasket over responsen: – Blåste oss av banen

Gratis webinar om hvordan du kan formidle det “ingen” vil snakke om, var tydelig etterspurt.

 

Da Akan kompetansesenter annonserte at de skulle ha et gratis webinar med retorikkekspert Kjell Terje Ringdal, gikk det en kule varmt i systemet. På bare noen få timer rant det inn påmeldinger. Totalt hadde nesten 1000 meldt seg på webinaret «hvordan formidle det ingen vil snakke om?»

– Responsen blåste oss av banen, sier Camilla Lynne Bakkeng, fag- og kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter.

Denne torsdags morgenen har de nettopp gjennomført webinaret med rundt 580 deltakere.

– For «lille» oss er dette stort. Med et navn som Ringdal, er vi utrolig stolt av å ha vekket en interesse hos folk. Det viser at det er et behov for mer kunnskap blant ledere om samtaleteknikk der ute, sier Bakkeng.

Målgruppen var ledere og HR-personell, da det ofte er de som tar de litt utfordrende samtalene. Kanskje handler det om en bekymring for om en kollega har problematisk bruk av alkohol, illegale rusmidler eller spilleutfordringer. Eller noe helt annet som påvirker arbeidssituasjonen.

– Vi får daglig henvendelser fra særlig ledere og HR om hvordan de kan snakke med en ansatt om en bekymring. Ofte gruer de seg for slike samtaler. Derfor ønsker vi å spre våre anbefalinger og gode kommunikasjonstips slik at flere tør å ta slike samtaler. Webinaret ga en smakebit på hva vi kan tilby i kurs og veiledning. Det er viktig at arbeidslivet kjenner til oss og hvordan vi kan bistå, sier Bakkeng.

Om du ønsker å lære om hvordan du kan gjennomføre en samtale basert på en bekymring, tilbyr vi samtalekurs gjennom hele året. Se datoer her.


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter