Podkasten #TaPraten er fortsatt like aktuell | Akan.no

Podkasten #TaPraten er fortsatt like aktuell

Episode unge

I april hadde sesong 1 av podkasten vår #TaPraten i underkant av 8000 lyttere. Det er moro med så gode lyttertall. Til dere som ennå ikke har lyttet til podkasten #TaPraten: Det ligger åtte episoder tilgjengelig der du lytter til podkast.

Høsten 2019 lanserte Akan kompetansesenter podkasten #TaPraten. En podkast om temaer som oppleves utfordrende å snakke om- og hvordan du går frem for å gjøre noe med det. Temaene vi tar opp i podkastepisodene er alkohol, spillproblematikk, doping, utfordrende samtaler, unge i arbeidslivet, ledelse, sosial bærekraft og medikamentproblematikk.

Lenger ned i saken finner du en fullstendig episodebeskrivelse og oversikt over hvem som er med i de ulike episodene.

Mange har kanskje litt ekstra tid i disse dager. Hvorfor ikke bruke tiden til å lytte til en podkast med episoder som berører mange av oss?

Og til dere som har lyttet til podkasten gjennom høsten, så var planen å slippe nye episoder i løpet av våren 2020. Dette har naturligvis blitt forsinket grunnet korona-viruset. Vi jobber nå med nye løsninger som skal gjøre det mulig å spille inn episoder uten å møtes i studio fysisk.  Vi håper å gi dere nye episoder med spennende temaer og gjester innen kort tid. Følg med på nettsidene våre.

 

#1 Vi kan drikke, men vi kan ikke snakke om det – om rus- og alkoholavhengighet. Gjester i studio er Gunn-Helen Øye, sosialantropolog, foredragsholder Nina Ellioth Kvamsdahl og fagleder i Akan-kompetansesenter Camilla Bakkeng.

#2 Raske penger eller rask ruin? – pengespillavhengighet. Med Fredrick Haugen, tidligere pengespillavhengig, Magnus Eidem, spesialrådgiver i Korus-Øst, og seniorrådgiver og ansvarlig for satsning spilleproblematikk i Akan kompetansesenter, Jarle Wangen.

#3Med kroppen som forsøkslaboratorium – om doping med Morten Heierdal, rådgiver i Antidoping Norge og rådgiver i Akan kompetansesenter Stian Fjerdingen.

#4 Samtaler som ikke står i læreboken – HR og ledelse. Gjester i studio er Elin Ørjasæter, dosent ved Høyskolen Kristiania, og forfatter og og foredragsholder, Even Bolstad, daglig leder i HR Norge og fagleder i Akan kompetansesenter, Camilla Bakkeng.

#5 Ingen gir bort en vinflaske for å være kjip – om unge i arbeidslivet og alkohol med influenser Martine Halvorsen, Christian Stray-Jansen, gründer og daglig leder i Leske.no og rådgiver i Akan kompetansesenter, Stian Fjerdingen.

#6 Du må kjenne folka dine – om ledelse med Laila Aarstrand, tidligere hotelldirektør på Støtvig Hotel, Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping og direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege.

 #7 Det handler om å bry seg – sosial bærekraft. Med Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge, Ingeborg Malterud, spesialrådgiver Arbeid og Inkludering i NHO og direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege.

#8 To + To + To = Tretti – medikamentavhengighet. Med i studio er sykepleier Merete Fjellaksel, Fred Rune Rahm, seniorrådgiver i KoRus-Sør og seniorrådgiver i Akan kompetansesenter, Hasle Løchen.

 

#TaPraten

Du finner podkasten her

Du kan også abonnere og lytte til podkasten #TaPraten via:

  • Apple Podcasts
  • Spotify
  • Overcast

 

 


Skrevet av: Pål Henrik Kristiansen

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter. M.A i kommunikasjon, med spesialisering i retorikk og public relations. Erfaring fra undervisning på universitetsnivå i USA og Norge.