Program og innledere for Akan-dagen 2023 | Akan.no

Program og innledere for Akan-dagen 2023

Vårt årlige høydepunkt nærmer seg! Akan-dagen går av stabelen torsdag 23. november på The Hub. Under finner du fullstendig program og mer info om hvem du får se på scenen.

Program og innledere:

  • 08:00 Registrering med enkel servering 
  • 09:00 Programstart: Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter, ønsker velkommen  
  • Solfrid Flateby – 6,5 tips til den beste utgaven av meg
  • Øystein Skjælaaen – Historisk tilbakeblikk på alkoholens betydning 
  • Kunstnerisk innslag – Akan kompetansesenter 60 år 
  • Erfaringer fra Akan-kontakter/ressurspersoner – Martine Jensen i Tolletaten og Lena Småriseth fra Skatteetaten deler hvordan de jobber med forebygging i sin bedrift. I samtale med Cathrine Kanck-Vårdal, kommunikasjonsrådgiver i Akan.
  • Anders Ryli – Tidligere pårørende til sønnen med rusproblemer og psykiske utfordringer. I samtale med Akan-rådgiver Hasle Løchen.
  • 11:30 Lunsj
  • 12:30 Musikalsk innslag med kjent artist
  • Utdeling av Akan-prisen 2023!
  • Elisabeth Breivik om økonomi og gjeldsproblematikk 
  • Sturla Naas Johansen om illegale rusmidler
  • Visning av tre videoer: “Takk for at jeg fikk endre min historie” 
  • Espen Bjarkholm – Hadde i mange år store pengespillsproblemer. Hva om Espen hadde møtt behandleren Trond? Kunne livet hans sett annerledes ut? I en samtale med Akan-rådgiver med Jarle Wangen, møter du Espen og Trond Aspeland fra Fjernbasert behandling av spilleavhengige. 
  • Nadia Ansar – Psykologspesialist, aktuell med selvbiografien “Min skam”. Skal snakke om skam og sammenhengen mellom emosjonsunngåelse og rusproblematikk. 
  • 16:00 Slutt for dagen (mat, musikk og mingling for de som har bestilt mingling)

 

TRYKK HER FOR PÅMELDING

Nadia Ansar vil dele fra eget liv, og sin kunnskap som psykologspesialist. Foto: Privat.

Nadia Ansar er psykolog, spesialist i emosjonsfokusert terapi og klinisk familiepsykologi. Med sin nye selvbiografi «Min skam» ønsker hun å bruke sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv. På Akan-dagen skal hun snakke om skam og sammenhengen mellom emosjonsunngåelse og rusproblematikk.

Mange pårørende blir glemt. Anders Ryli skal fortelle hvordan han ble møtt av sin arbeidsgiver da han stod i rollen som pårørende. Foto: Privat.

Anders Ryli hadde en sønn som slet med rusproblemer og psykiske utfordringer. Samtidig som han skulle være der for sønnen sin, skulle Anders håndtere jobben som leder og ansatt. Hør hans sterke historie og hvilken viktig rolle arbeidsplassen fikk. Ryli er tidligere pårørende, seniorkonsulent, leder og Akan-kontakt. I en samtale på scenen med seniorrådgiver i Akan kompetansesenter Hasle Løchen.

Hva om Espen hadde møtt Trond? Du møter de i en samtale med Akan-rådgiver Jarle Wangen på scenen. Foto: Privat (t.v.) og Liv Kristin Kongsrud.

Espen Bjarkholm hadde i mange år store pengespillsproblemer. Hva om Espen hadde møtt behandleren Trond? Kunne livet hans sett annerledes ut? I en samtale med Akan-rådgiver med Jarle Wangen, møter du Espen og Trond Aspeland fra Fjernbasert behandling av spilleavhengige.

Solfrid Flateby ble kåret til årets taler i 2022 og skal starte Akan-dagen. Foto: Privat.

Solfrid Flateby skal starte Akan-dagen med helt konkrete tips til hva vi kan gjøre for å få det litt bedre og ha det litt bedre i en hektisk hverdag! For å ha overskudd til å jobbe med forebygging og et rausere arbeidsliv, må vi ha det bra i jobben og være i et arbeidsmiljø vi trives i. Solfrid ble kåret til Årets Taler i 2022 blant 700 foredragsholdere, og hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 25 år.

Elisabeth Breivik har et brennende engasjement for å fjerne skam og stigmatisering rundt økonomiske problemer. Foto: Julie Sørensen Molvik.

Elisabeth Breivik er tidligere gjeldsrådgiver og brenner for å formidle kunnskap om gjeldsproblematikk til befolkningen. Økonomiske bekymringer preger mange om dagen. Hvordan påvirker det en ansatt å slite økonomisk? Hva kan en arbeidsgiver gjøre for å hjelpe?

Akan-kontakter: Lena Småriseth (t.v.) i Skatteetaten og Martine Jensen i Tolletaten. Foto: Julie Sørensen Molvik og privat.

Martine Jensen, Akan-kontakt fra Tolletaten, og Lena Småriseth, hovedverneombud fra Skatteetaten, deler hvordan de jobber med forebygging på sin arbeidsplass. Her er det mange gode råd og tips å plukke med seg hjem. Samtalen ledes av Cathrine Kanck-Vårdal, kommunikasjonsrådgiver i Akan.

Sturla Naas Johansen skal snakke om illegale rusmidler og rustrender. Foto: Privat.

Sturla Naas Johansen er leder for RUSinfo, en landsdekkende informasjonstjeneste om rusmidler og rusproblematikk. Han har over 25 års erfaring fra rusfeltet, blant annet fra oppsøkende sosialt arbeid og arbeid med ungdom og «partydop». Han skal snakke om illegale rusmidler og nye rustrender.

Øystein Skjælaaen har skrevet boken "Meningen med rus", og kommer til Akan-dagen. Foto: Joseph Pessar.

Øystein Skjælaaen gir oss et historisk tilbakeblikk på alkoholens betydning. Skjælaaen har forsket på og arbeidet med rusproblematikk i mange år. Han tok sin doktorgrad i sosiologi på tema fellesskap rundt morgenpilsen, der han selv tilbrakte mange timer på pub sammen med sine informanter. Han har skrevet om rus i en rekke tidsskrifter og fagbøker, og er forfatter av boken “Meningen med rus”.


Skrevet av: Julie Sørensen Molvik

Kommunikasjonsrådgiver i Akan kompetansesenter