Tidligere podkast-programleder: - Noe av det viktigste jeg har gjort her | Akan.no

Tidligere podkast-programleder: – Noe av det viktigste jeg har gjort her

Siden august 2021 har Julie Sørensen Molvik vært programleder for vår podkast #tapraten. Gjennom 19 episoder har hun møtt mennesker som har berørt og belyst. Når hun nå skal videre i ny jobb og noen andre tar over mikrofonen, hva husker hun best? Og hvilken episode glemmer hun ikke?

 

– Hva er mest moro når man jobber med podkast?

– Det å sitte i studio og snakke med mennesker som har noe de brenner sterkt for. I Akans podkast har det vært veldig meningsfylt å snakke høyt om tabubelagte ting. Podkasten er kanskje noe av det viktigste jeg har gjort her.

Foto: Kristine Grude Nesvik.

– Hva har vært det mest utfordrende?

– Det må være logistikken og planleggingen i forkant. Bare det å finne en dato som passer for meg, to-tre gjester og podkast-produsenten vår Robert Shaw, er en liten jobb i seg selv. Etikken har også vært et viktig punkt for oss. Vi ønsker ikke å sette personer i en veldig sårbar situasjon i en podkast hvem som helst kan høre på.

– Er det noen temaer innenfor vårt fagfelt som du ikke har snakket om i en episode, men du gjerne skulle gjort?

– Mange! Men utfordringer arbeidslivet opplever rundt narkotika tror jeg kunne blitt en episode som folk ville lyttet til. Her er vinklingen essensiell. Sender stafettpinnen videre til #tapratens neste programleder.

– Tre gode tips til andre som vil jobbe med podkast?

  1. Finn gode navn som du er nysgjerrig på først. Det gjør resten av jobben enklere.
  2. Min erfaring er at de gode ideene sjelden dukker opp på kontoret foran pc-en. Skriv ned ideene på mobilen når de kommer. I mitt tilfelle ofte på bussen, eller når jeg ligger og scroller på sofaen.
  3. Husk alltid på lytterne/målgruppen. Ikke hva du eller sjefen din vil lage en podkast-episode om.
Pål Espen Kilstad i samtale med Julie. Foto: Robert Shaw.

– Hvis du skal trekke fram én episode som du husker godt, hvilken er det og hvorfor?

Episode 22 med Pål Espen Kilstad hvor han forteller om hvordan det var å vokse opp med en forelder med et alkoholproblem. Den husker jeg godt både fordi historien hans setter arbeidet vi gjør i et større perspektiv, og fordi han er et godt menneske man ikke glemmer så lett.

– Er det noen gjester som har gjort ekstra inntrykk på deg?

– Jeg blir like positivt overrasket hver gang noen sier ja til å være gjest. Det har jeg aldri tatt for gitt. Spesielt når det er mennesker som aldri har gjort det før, eller ikke er et kjent navn. Det står det skikkelig respekt av. For eksempel Akan-kontaktene jeg har møtt. Sjekk ut episode 17 med Kirsti i NAV Trøndelag, episode 28 med Anders og episode 33 med Emilie i Longyearbyen lokalstyre.

– Hvilke podkaster hører du selv på?

– Jeg hører bare på noen få podkaster. Jeg går fort lei. Og ingenting slår musikk. Nå om dagen går det i: Avhørt, Kaffeskål, Drama Queens (shout-out alle OTH-fans) og dokumentar-podder fra NRK. Og Forklart og Oppdatert når det dukker opp temaer som fenger meg.

 

Her kan du høre alle episodene av #tapraten!


Skrevet av: Cathrine Kanck-Vårdal

Senior kommunikasjonsrådgiver ved Akan kompetansesenter.