Akan-dagene: Fremtiden er fantastisk! | Akan.no

Akan-dagene: Fremtiden er fantastisk!

Aldri før har vi kunnet gjøre så mye som vi kan akkurat nå. Ikke minst på grunn av den teknologiske utviklingen.

-Men vi har aldri noensinne hatt så mange utfordringer å ta tak i, og pandemien vi står midt i nå legger seg bare til i listen over alt vi har å ordne opp i, sier teknologiekspert Eirik Norman Hansen.

Norman Hansen er kjent for å holde energiske foredrag om digitalisering, kunstig intelligens og robot-teknologi. Du møter han på Akan dagene med foredraget Hyperadopsjon og eksponensiell utvikling – fremtiden er fantastisk!

-Det er utfordrende for oss mennesker å klare og henge med på utviklingen. 2020 har uten tvil vært en prøvelse for mange, men det har også vist oss at vi kan gjøre ting annerledes enn det vi gjorde før. Hjemmekontor og “remote work” har blitt en naturlig ting. Bruken av digitale løsninger har eksplodert og vi prøver mer nytt nå enn det vi gjorde før. Vil dette fortsette eller går vi bare tilbake til det gamle? Spør han.

 

Eirik Norman Hansen har mange spørsmål: Hva er det vi savner, og hva er det vi kan klare oss uten? Hvordan vil vi være når vi kommer ut på den andre siden? Har vi lært noe nytt og har det kanskje vist seg at det kan være smart å faktisk angripe fremtiden på en annen måte enn det vi har gjort frem til nå?

– Nå begynner vi å se at teknologi og digitalisering kan ha en positiv effekt på oss mennesker og på måten vi jobber og lever på. Organisasjonene våre endrer seg også og samfunnet vi alle er en del av vil endre seg i tiden som kommer. Det viktige er at vi må følge med og vi må forstå hva dette betyr og ikke minst hvordan vi mennesker må ta ansvar for å gjøre det som er best for oss og den verden vi lever i. For fremtiden er fantastisk, avslutter han.

Her kan du melde deg på Akan-dagene 2020

Disse møter du på Akan-dagene

 


Skrevet av: Unni Grevstad

Kommunikasjonsleder i Akan kompetansesenter med over 30 års solid erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Sterkt samfunnsengasjement, har jobbet som journalist, spesialrådgiver og kommunikasjonsansvarlig i en rekke organisasjoner – og har fortsatt tro på at det er mulig å skape endring.